“За съжаление не успяхме заради огромния дълг и лошата структура на

...
“За съжаление не успяхме заради огромния дълг и лошата структура на
Коментари Харесай

Дълговете на “Левски” към Васил Божков попречили на Драган Шолак да придобие клуба

“За страдание не успяхме заради големия дълг и неприятната конструкция на дълга, част от който е под интернационалните наказания ”.

Това е повода, изтъкната от сръбския предприемач Драган Шолак за неуспеха на договарянията за придобиване на “Левски ”, в

Като изключим формалното изказване за завършек на договарянията от страна на компанията Sport Republic, това е първото персонално изказване на притежателя на “Виваком ” и “Нова броудкастинг груп ” в България след неслучилата се договорка.

Той не споделя съответно, само че очевидно засяга задължения на “Левски ” към Васил Божков, който бе в първата група българи, глобени по закона “Магнитски ”.

По непотвърдени информации “сините ” дължат сред 15 и 20 милиона лв. към компания на хазартния предприемач, отпускани като заеми, до момента в който беше притежател на клуба от “Герена ”. Те са под запор. Други над 11 млн. “Левски ” дължи на Национална агенция за приходите. Поради което пък сметките на клуба също бяха запорирани, а 30 на 100 от приходите му отиват непосредствено в организацията.

Самият Васил Божков споделя пред “Капитал ”, че не си търси парите, само че и няма какво да направи по проблема за запорираните сметки.

“Опитахме се да намерим вярното решение от правна позиция, само че установихме, че такова решение не може да се откри. Невъзможно е да се влага в клуба при такива условия, споделя Шолак. - Предполагам, че изпълнителният шеф на ФК " Левски " (бел. ред. - Ивайло Ивков) е направил това, което би трябвало, само че ФК " Левски "  в актуалната ситуация не би бил капиталова цел за нито един сериозен интернационален вложител. ”

Той засяга изказване на Ивков, който на конференция през предходната седмица съобщи, че Шолак и екипът му подходили “лековато ” и " не с нужното почитание " в договарянията за “Левски ”. Те започнаха при започване на предишното лято.

Шолак отхвърля това и прибавя, че таман противоположното - негови компании и сега оказват помощ на “сините ”. Ивков удостовери, че клубът е финансиран от Нова за месечния си лагер в Дубай.

“Според мен развиването на ФК " Левски " би трябвало да следва естествената тактика за развиване на всеки един европейски гранд. Тя би трябвало да бъде въз основата на основаване на мощна детско-юношеска школа, която да обезпечава бъдещите гении, да носи резистентност в модела на клуба и да служи като мощна връзка с локалната общественост и почитателите в цялата страна. Да има интернационална обмяна на гении в мрежа от клубове по модела на Sport Republic.

Следващата стратегическа посока би била основаването на мощна мрежа от огромни спонсори, която да подсигури бъдещото развиване. Разбира се, най-важна е връзката с почитателите, те са същинската причина за съществуването на клубовете. Нова информационна тактика, нови подходи и по-голяма ангажираност на общността са някои от главните способи за гарантиране на бъдещето на всеки един клуб ”, приключва Драган Шолак.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР